Nergis Balığı Özellikleri Nelerdir?

0
998
nergis-baligi
nergis-baligi

Nergis Balığı dikkat çekici renkleri ve uzun yüzgeçleri sayesinde akvaryumcular tarafından oldukça fazla sevilmektedir. Bu yüzden Nergis Balığı en popüler akvaryum balıkları arasında yer alan bir ciklet balığı türüdür. Bu gösterişli ciklet türü oldukça sakin bir yapıya sahiptir.

Yalnız bu sakinliği Tanganika Gölü Akvaryumları‘nda bozulabilir. Çünkü bu akvaryumlarda kendisine bir bölge belirler ve bu bölgeyi korumak için elinden geleni yapar. Ve genellikle de bunu başarır.

Nergis Balığının sığınabilmesi için akvaryumda oyuklara ve geniş yapraklı bitkilere yer vermelisiniz. Bazen bir salyangoz kabuğu da bu balık için sığınak olabilir. Çünkü Nergis Balığı kendi doğal ortamında neolamprologus türleri gibi neothauma salyangoz kabuklarına sığınır ve yumurtalarını bu kabuklara bırakır.

Türün cinsiyet ayrımını şu şekilde belirleyebilirsiniz. Erkek bireyler dişilere göre daha renklidir. Ayrıca erkeklerin yüzgeçleri daha sivridir.

Üreme aşamasından sonra yumurtlama aşaması oyuklarda gerçekleşir. Nergis balığı yavruları 2,5 cm boyuna ulaşana kadar üredikleri oyuklarda kalırlar. Üstelik yavrular bu oyuklarda kendi kardeşlerini de korurlar. Bu güzel yavru balıkları minik deniz karidesleri ile besleyebilirsiniz.

Nergis Balığı Özellikleri

Bilimsel İsmi: Lamprologus sp.

Türkçe İsmi: Nergis Balığı

Familyası: Cichlidae

Anavatanı: Afrika’nın Tanganika Gölü

Boyutu: 7,5 cm

Optimum Su Sıcaklık Koşulları: 24-26 C (santigrad derece)

Optimum Su Asitlik Koşulları: 8,0-8,5 pH

Optimum Su Sertliği: 15-20 dH

Yaşama Ortamı: Suyun orta kısımları ve dip kısımları arasında yaşar

Üreme Şekli: Yumurtalarını dizerek ürerler

Bakım Zorluğu: 2.Seviye (en üst seviye 3)

Beslenme Şekli: Nergis Balığı hem etçil hem de otçul beslenen ciklet balıkları arasında yer alır. Kırmızı solucan gibi canlı veya dondurulmuş besinler ile beslenmeye bayılırlar. Bunların dışında pul yemler ile de beslenebilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here